
- Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Pådriversamling i Østre Aker Kirke
6 mars @ 11:30 - 15:30
Pådriversamlinger er en mulighet for Pådrivere å koble seg på konkrete problemstillinger knyttet til den bærekraftige utviklingen av Hovinbyen.
Program:
11.30 Presis: Presentasjon av bakgrunn og problemstilling
12.00 – 15.00: Arbeid i gruppene
15.00: Felles oppsummering
15.30: Ferdig*Det serveres mat underveis
Hva skal vi jobbe med?
Østre Aker Kirke er fra 1860, den eldste i Groruddalen. Hele ensemblet med kirken og kirkegården, samt flere historiske bygninger som kirkestallene, klokkerboligen og prestegården er unikt i Groruddalen. Utover det finnes det menighetshuset fra midten av 1970-tallet som skal pusses opp nå. Kirkeanlegget på eggen, midt mellom den nå gamle bebyggelsen på Fjellhus og Ulven på den ene siden og den nå kommende bebyggelsen i Ulvenbyen/Hovinbyen på den andre siden, fremstår i dag som en både historisk og som en grønn lunge.En kan ofte høre at Østre Aker kirke er «kirken alle ser, men ingen finner veien til». Motorveiene, trafikken, trafo-stasjonen, alt dette har vært med på å skape barrierer mellom befolkningen og kirken, samtidig som anleggets grønne kvaliteter er etterspurt og sett. Den grønne ringen i Hovinbyen er tenkt lagt rett forbi kirken og gjennom kirkegården, og skal her følge pilegrimsleden.
Mange ser verdien av de historiske bygningene, men det har ikke lykkes med å få på plass fullfinansiering av adekvat oppussing eller støtte til endret bruk. De siste årene er det testet å profilerere Østre Aker som kulturkirke.
Tanken er å synliggjøre kirken som en del av eksisterende og fremtidige boområder, øke bevisstheten om kirken/området og sørge for en forankring lokalt.
Likevel må det konstateres at kirkeanlegget sliter med at forankringen i lokalbefolkningen og lokalmiljøene rundt er svak. Det er lite frivillig eller lokalt engasjement for kirken og anlegget rundt.I sum: Potensialet er mye større enn kirken kan se og generere selv, de trenger derfor hjelp til å se hva de har og hva Østre Aker Kirke kan bli, med nye øyne!
Vi ønsker å bli bedre kjent med og skape noe verdifullt med og for nærmiljøet. Ny bruk av kirken – hvilken rolle kan vi ha for nærmiljøet?
Problemstilling:
Hvordan kan Østre Aker kirke (kirken/kirkerommet/anlegget rundt) tas i bruk på nye måter for nærmiljøet, på kort og lang sikt som et unikt sted i Hovinbyen?
Behov for Pådrivere:
fra bydelene, fra nærmiljøet rundt (beboere og lokalt næringsliv og aktiviteter), fra kommune, fra kirken, fra andre trosretninger, urban dyrking og biomangfold, juss, folkehelse, mat og helse, kunst, medvirkning, kommunikasjon ++