Laster Arrangementer

← Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Pådrivfrokost – Fremtidens leiesektor i Hovinbyen

18. september 2019 @ 08:30 - 10:30

Er det mulig å tenke seg en nyansering av dagens boligpolitikk? I årets valgkamp har boligpolitikk vært en viktig sak i Oslo. Byrådet har lansert sin strategi for ny boligpolitikk, og tredje boligsektor er i ferd med å bli et kjent begrep. Men hva med den ordinære leiesektoren? Kan det å leie bolig bli noe mer enn en annenrangs og midlertidig løsning for folk? Og er det i det hele tatt greit å snakke om en større leiesektor som et supplement til eid bolig?

Ina Alvilde Rangønes Libak er leder i AUF og krever en mer inkluderende boligpolitikk. Steinar Moe Eiendom AS ferdigstiller nå en hel bydel i Skien – kun med utleieboliger, der folk kan bo så lenge de vil. Esben Svalastog er daglig leder i Grunnsteinen AS, og planlegger eie-og leieboliger med for folk i ulike livssituasjoner på Karihaugen. De kommer til frokostmøtet for å dele sine tanker og perspektiver. Ser vi en nyansering av norsk boligpolitikk, og er det mulig å tenke seg en større leiesektor uten at det blir en trussel mot eierlinja?

Og sist, men ikke minst – hva skal til for at Pådriv-nettverket kan arbeide sammen for at Hovinbyen blir en arena for en fremtidsrettet leiesektor med gode og sammensatte bomiljø, og med langsiktighet for leieboere?

Pådriv frokost arrangert av arkitektkontoret Fragment og Leieboerforeningen.