Laster Arrangementer

← Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Samling 2: Erfaringer fra Vollebekk Fabrikker – hva har vi lært, og hvordan kan vi spre modellen til andre steder?

28 april @ 12:00 - 14:30

Vollebekk Fabrikker er et samarbeidsprosjekt mellom Bydel Bjerke, Pådriv, OBOS og Aspelin Ramm som har pågått siden 2018. I de gamle fabrikklokalene har det de siste årene vært produksjon, verksted, coworking og kontorer til nærmiljøet, oppstartsbedrifter, bærekraftsvirksomheter, entreprenører og organisasjoner.

Etter to år med høyt aktivitetsnivå bestilte de fire partnerne bak prosjektet en evaluering av Vollebekk Fabrikker, som du kan lese her. Rapporten er bygget opp i tre deler; fra beskrivelse og evaluering av nåværende prosjekt til overføringsverdi og anbefaling til fremtidige prosjekt. I den evaluerende delen vektlegges tre sider ved Vollebekk Fabrikker: det konkrete prosjektet, den organisatoriske modellen som førte til og leder prosjektet og endelig hvilken rolle prosjektet har spilt for bydelen og samfunnet forøvrig.

I april inviterer Pådriv og Vollebekk Fabrikker til to samlinger for å følge opp temaet: Hva har vi lært, og hvordan kan vi videreutvikle og spre samarbeids- og driftsmodellen fra Vollebekk Fabrikker til flere steder? (den første samlingen ble avholdt 14.04). 

Den andre samlingen finner sted 28.04 (kl. 12.00-14.30), og er en workshop hvor vi jobber med konkrete case. Den første samlingen hadde fokus på deling av læring fra rapporten, og diskusjon om hvordan modellen kan spres. Innspill fra deltagerne kan sees her.

Det er mulig å delta på samling to, selv om du ikke deltok på den første. Ta kontakt med mathilde@kybri.no dersom du ønsker å melde deg på. 

Vi er spesielt ute etter følgende type deltakere:

  • Aktører som driver eller ønsker å starte lignende prosjekter
  • Representanter fra kommune/bydel som jobber med nærmiljøutvikling
  • Eiendomsutviklere som er nysgjerrige på temaet
  • Pådrivere som er nysgjerrige og har lyst til å bidra

 

Detaljer

Dato:
28 april
Tid
12:00 - 14:30