Bli kjent med tre Pådrivere!

Publisert
28
/
5
/
24

Hver og en av oss kan ta en rolle når samfunnet utvikles. Pådrivere er enkeltpersoner som ønsker å ta nettopp denne rollen: som ønsker å påvirke, gjøre en forskjell, og å ta en aktiv del i utviklingen av sitt lokalsamfunn.

Som Pådriver blir du del av et fellesskap der mennesker samarbeider på tvers av fag, kompetanse og bakgrunn – men med et felles ønske om å se muligheter, løse utfordringer, og få til mer handling. Du har ressurser og kompetanse som trengs når vi sammen utvikler samfunnet og byen vår.

Helle Rødahl

Hvorfor er du en Pådriver?

Fordi jeg ble bitt fra første gang jeg hørte om dette på SoCentral. Jeg følte med en gang at man også snakke om meg; jeg er jo en pådriver :)

Hva engasjerer deg?

Ha ha, skal jeg velge èn ting?? Akkurat nå for tiden er det hovedsakelig 2 ting: innovasjon i offentlig sektor og da mener jeg innovasjon på ordentlig – og å bedre spire- og levekårene til gründere og sosiale entreprenører i Norge. Her ligger vi langt bak!

 

Hva mener du vil gjøre Oslo til verdens beste by?

Oi, stort spørsmål… Her er det jo flere ting, men jeg brenner for en ren Oslofjord og for gode vekstvilkår for oppstartsbedrifter. Jeg syns også vi har en bit å gå med å ta vare på våre gamle og vakre bygg som står og forfaller og at vi kunne tenkt nytt rundt Middelalderparken og for eksempel Oslo fengsel som nye kulturarenaer med musikk mat, kunst, verksteder og kule opplevelser for innbyggere og turister :)

                                  

Lupe Ortiz

Hvorfor er du en Pådriver?

Følelse av at du kan gjøre store forbedringer for noen, med støtte av hverandre, og den sjansen å møte folk som kanskje ikke er mulig i dagliglivet :)

Hva engasjerer deg?

Det å tenke at ting kan bli gjort. Så mange folk fra forskjellige miljø med annerledes ferdigheter, det høres ut som potensial for et spennende team. I'm a dreamer, haha! Jeg ser mye potensial rundt oss og Pådriv Oslo ser ut som et sterkt verktøy for forbedring i byen.

Hva mener du vil gjøre Oslo til verdens beste by?

Mer kulturelle steder og bedre planlagte møteplasser, innendørs men kanskje mest utendørs. Også det er mulighet for bedre estetiske alternativer i byen, så for meg er det ikke bare å snakke om bærekraftig, men også estetisk.

Michel Wolfstirn

Hvorfor er du en Pådriver?

Fordi Pådriv gir meg mulighet til å engasjere meg og påvirke utviklingen av Oslo. Jeg elsker Oslo, det er en fantastisk by på mange måter, og den kan bli enda bedre. Jeg har bodd i byen siden 2007 og har sett hvor mye endring har skjedd på kort tid og ikke alltid i en retning som jeg liker. Da jeg hørte om Pådriv da det ble startet i 2017 meldte jeg meg umiddelbart, jeg følte at det kunne gi meg en stemme og en påvirkningsmulighet. Jeg liker særlig at Pådriv dreier seg om handling, ikke bare snakk, det dreier seg om eksperimentering på en demokratisk måte. Jeg kom inn med mange meninger, men har fort skjønt at jeg har utrolig mye å lære! Byutvikling er komplekst, det er alltid flere dimensjoner enn man tror når man prøver å løse samfunnsutfordringer, og Pådriv som verktøy er særlig godt egnet til å løse disse utfordringene på en god måte. Alt det gjør det veldig gøy å være en Pådriver!

Hva engasjerer deg?

Bærekraftig byutvikling engasjerer meg veldig! Det er veldig flokete, noe som gjør det spesielt spennende. Vi står overfor store utfordringer for å dempe klimaendringene og byutvikling kan bidra kraftig om det er gjort riktig. Jeg føler at det ikke skjer nok, og det som skjer, skjer ikke fort nok, og dette er nok en grunn til at jeg ble en Pådriver :)

Hva mener du vil gjøre Oslo til verdens beste by?

Jeg lurer på om Oslo ikke allerede er verdens beste by? Men når det er sagt, er ikke Oslo perfekt og vi har mye å gå på for å få til bærekraftig byutvikling og gjøre det til et sted der både mennesker (av alle bakgrunner) og natur trives og samspiller. Selv om jeg skjønner at det er mye press for å fortette byen, har jeg ikke lyst til å se flere høye bygninger i Oslo. Jeg føler det inngås for mye kompromiss for tiden der man utvikler på bekostning av både naturen og livskvaliteten til byboere. Klarer vi å invitere mer natur tilbake i byen og samtidig veve bedre sammen næring og bolig? Klarer vi å sikre mangfold i nabolagene og oppløse gentrifisering? Oslo må bli regenerativ, det er det jeg ønsker å se! 

Nytt fra Pådriv

Oslo