Vi ønsker Tigerstadsteatret velkommen!

Publisert
23
/
5
/
24

Pådriv Oslo har et bredt lag av partnere, som nå har fått et nytt, fargerikt tilskudd: Tigerstadsteatret!

Foto: Morten Quist Hommersand

Gode prosjekter krever brede samarbeid

Vi refererer stadig til bærekraftsmål 17, delmål 17, som ligger til grunnt for Pådriv Oslos arbeidsmetode: vi må samarbeide for å nå målene, og samarbeidet må derfor inkludere både offentlige, private og ideelle aktører. 

Som en kreativ ideell virksomhet vil Tigerstadsteateret bidra til å styrke partnerskapet i Pådriv Oslo ytterligere, ved å tilføre perspektiver, ressurser og nettverk som trengs for å lykkes enda bedre i samfunnsutviklingen. 

Tigerstadsteatret spiller teaterforestillinger for barn og unge, med barneperspektivet i sentrum. I forestillingene tas det opp tematikker som er kjent for barna, og som kan være vanskelige å prate om. For å nå ut til barna som ikke blir tatt med på teater har de utviklet Tigerbussen, et omreisende teater som oppsøker barna og spiller gratis for dem.

Sandra Skretting (leder i Pådriv Oslo) og Hilde Brinchmann (teatersjef og daglig leder i Tigerstadsteatret)

Oslo skal være verdens beste by. For å få til det må nabolagene være verdens beste å bo i, og vokse opp i. Det må finnes møteplasser, arenaer og opplevelser som er åpne og tilgjengelige for alle, slik at man kan møtes på tvers og skape dialog, samarbeid og tilhørighet. Å bringe teaterstykker til barn som ellers ikke ville fått oppleve dette skaper felles erfaringer og opplevelser som styrker nettopp dette.

Det er også vitenskapelig bevist at barn som opplever kunst i oppveksten, deltar mer aktivt i demokratiet. («Culture and Democracy: the evidence», Publications Office of the European Union, Luxembourg, 2023).

Kunst som middel for sosial bærekraft

Tigerstadsteatret jobber ut fra Barnekonvensjonen artikkel 31, som sier at alle barn har rett til kunst og kultur. Tigerbussen besøker så mange barn og unge som mulig, men har en særlig prioritering av bydeler med høy andel familiefattigdom. 

Kunst er et viktig verktøy for å forstå livet, følelser og medmennesker, og det skaper felles opplevelser. Ved å lage teater som tar utgangspunkt i barnas perspektiv, gir man dem et språk og en stemme. Det kan bidra til demokratisk mestringsfølelse, et mål som Tigerstadsteatret og Oslo deler.

Tigerstadsteatret gleder seg over å bli en del av partnerskapet i Pådriv Oslo, og bidra til at vi sammen kan få til enda mer fremover. . Denne uken ble de tatt varmt imot på sin aller første partnersamling i Pådriv Oslo, som fant sted i Oslo Rådhus.

Nå gleder vi oss til å se hva deres perspektiver, kraft og kreativitet vil utløse av nye koblinger og handling til det beste for byen vår. 

Les mer om Tigerstadsteatret på deres nettsider.

Ønsker du eller din virksomhet å bli partner i Pådriv Oslo? Meld interesse her.

Nytt fra Pådriv

Oslo