Pådriver

Gruten Siri: Fra såpe til sopp med «crowdfunding»

Østerssopp

– Vi ønsker å være et positivt forbilde, og vise at det er mulig å skape produkter som er miljøvennlige, bra for naturen og for oss mennesker.

Er du en pådriver?

Er du en Pådriver som kan bidra med tid og kompetanse fremover?

Bli med på å skape en bevegelse hvor handlekraftige folk med ulik bakgrunn samarbeider på tvers av fag, bransje og sektor.

Bli med!
Srir Mittet

Siri Mittet Foto: Stig Weston

Siri Mittet har vært med i Pådriv helt fra starten. Hennes erfaring og kompetanse har kommet godt med i rollen som Pådriver. Hun er nemlig også gründer og driver selskapet Gruten AS. Som navnet tilsier brukes kaffegrut som base for produkter som kroppsskrubb og såpe.

– Vi ønsker å være et positivt forbilde, og vise at det er mulig å skape produkter som er miljøvennlige, bra for naturen og for oss mennesker, forteller Siri.

– Gruten er Oslos sorte gull. Vi henter kaffegrut på kafeer og restauranter i Osloområdet. Så langt det er mulig bruker jeg vår el-transportsykkel. Vi tenker miljø hele veien fra kaffegruten til emballasje og transport.

Nå skal Gruten inn i neste fase. Fra såpe til dyrking av østerssopp. Dette er en sopp som smaker mye og godt. Den er bra til matlaging.

– Det er veldig gøy at dette er en sopp som kan dyrkes i kaffegrut. Vi skal nå starte Oslos første øysterssoppfarm. Vi ønsker å gi Osloboerne nærodlet og fersk sopp direkte fra oss i Gruten. Vi tar sikte på å bruke hele to tonn kaffegrut i måneden og dyrke opp til 350kg østerssopp på den samme tiden.

Siden et par måneder står det to store 40 fots containere på Vollebekk fabrikker. De er i disse som Siri skal dyrke soppen, men hun er ikke helt i mål.

– Det koster en del å komme i gang med produksjonen. Jeg har innsett at om vi skal nå ut med sopp til kundene i år så må jeg tilføre prosjektet nytt kapital.

Siri har derfor startet en crowd funding-kampanje. Hvor hun rett og slett tilbyr hvem som helst mulighet til å bli med på å støtte prosjektet. Som takk kan man få velge en belønning fra Gruten.
– Vi tilbyr alt fra lanseringsfest, eget sett for hjemmedyrking av sopp til helt fersk sopp når den dagen kommer.

– Dette er noe som jeg ønsker å tipse andre om. Det finnes en norsk crowd funding-løsning initiert av Cultura bank; Culturaflokk. Om du har et prosjekt som kan vise til positive effekter for mennesker og miljøet, så kan det være en mulighet også for ditt prosjekt, avslutter Siri.

Les mer om Gruten: www.gruten.no
Se kampanjen og kampanjefilmen her: Kampanje

 

Er du en pådriver?

Er du en Pådriver som kan bidra med tid og kompetanse fremover?

Bli med på å skape en bevegelse hvor handlekraftige folk med ulik bakgrunn samarbeider på tvers av fag, bransje og sektor.

Bli med!