Pådriver

Hege Grande Fjellbirkeland: På jakt etter tilhørighet

Hege

– Jeg er en dame fra bygda. Jeg ønsker tilhørighet til stedet jeg bor.

Er du en pådriver?

Er du en Pådriver som kan bidra med tid og kompetanse fremover?

Bli med på å skape en bevegelse hvor handlekraftige folk med ulik bakgrunn samarbeider på tvers av fag, bransje og sektor.

Bli med!

Hege Grande Fjellbirkeland er Pådriver og Hovinbyinnbygger. Hun bor med mann og barn i bydel Bjerke

– Jeg er en dame fra bygda. Jeg ønsker tilhørighet til stedet jeg bor. Det innebærer blant annet at jeg ønsker å engasjere meg i mitt lokalsamfunn og lære å kjenne naboer og andre mammaer og pappaer. Jeg synes fraflyttingen fra bydelen er for stor. Det er vanskelig å skape samhørighet, og få andre til å føle tilhørighet når det er for stor bevegelse blant de som bor her. Dette ønsker jeg å gjøre noe med.

Hege forteller at hun begynte med å engasjere seg i FAU i barnehagen. Det er en fin måte å komme i kontakt med andre. Men hun og mannen ønsket mer. De ville bidra til å skape et bedre nærmiljø.

Hvert år er det en «Bekkevandring» langs Hovinbekken. Det er en fantastisk flott tur langs elven – som faktisk går gjennom hele Hovinbyen. De siste årene har hennes mann, som er skuespiller og regissør, bidratt med skuespill som en del av vandringen. I fjor ønsket han at skuespillet skulle rettes mot barn, og da ble Hege ekstra involvert både i organiseringen og gjennomføringen.

– I samarbeid med den årlige arrangementskomiteen markedsførte vi vandringen på en litt annen måte i fjor, med bl.a. fokus på sosiale medier. Over 200 personer kom. Det var ny rekord, og det ble faktisk litt vanskelig å gjennomføre den guidede turen. Men det gikk. Nå er det nytt planleggingsmøte for årets vandring.

Pådriv – en mulighet for å skape et bedre nærmiljø

– Når jeg hørte om Pådriv ble jeg veldig glad. Et initiativ som skal jobbe med mitt nærmiljø. Og som i tillegg tester nye måter for samhandling og samskaping. Jeg var bare nødt til å engasjere meg. Det var jo en fantastisk mulighet for bydel Bjerke der jeg bor.
Så ble ideen om Vollebekk fabrikker lansert. Det er et prosjekt hvor man har midlertidig tatt i bruk noen av de tomme lokalene på det gamle industriområdet som grenser til Brobekkveien, Lunden, Østre Aker vei og Risløkka. Lokalene fungerer som en inkubator for nytt næringsliv og er et samlende sted for nærmiljøet.

– Vollebekk fabrikker er et fantastisk initiativ og viktig for bydel Bjerke. Jeg jobber i Ungt entreprenørskap Oslo, og sammen med Bjerke videregående skole skal vi arrangere Innovasjonscamp på fabrikkene denne uken, forklarer Hege. Da kommer 240 elever til Vollebekk fabrikker for å trene på kreativitet og problemløsning.

– Oppdraget de skal jobbe med kommer fra Pådriv-nettverket. Det er firmaet Gladiator, med opprinnelse fra Groruddalen, som trenger hjelp. De skal utvikle et nytt konsept som skal få barn- og unge til å bevege seg mer i skoletiden. Lokal bedrift, lokal skole og Vollebekk fabrikker. Dette er bra for oss i bydelen, for Pådriv og for Oslo.

Er du en pådriver?

Er du en Pådriver som kan bidra med tid og kompetanse fremover?

Bli med på å skape en bevegelse hvor handlekraftige folk med ulik bakgrunn samarbeider på tvers av fag, bransje og sektor.

Bli med!