Pådriver

Pådriverne i Mora di: Sykkel ruler

Mora di

Mora di sin forretningsidé er mer enn å reparere sykler. De er også sosiale entreprenører som ønsker å bidra til et varmere og mer inkluderende samfunn.

Er du en pådriver?

Er du en Pådriver som kan bidra med tid og kompetanse fremover?

Bli med på å skape en bevegelse hvor handlekraftige folk med ulik bakgrunn samarbeider på tvers av fag, bransje og sektor.

Bli med!

Kalina Toneff og Åse Karin Meland er gründere av Mora di. Opprinnelig jobbet de med digital utvikling og grafisk design. Nå driver de et sykkelverksted i tillegg.

– Det er mer synergi mellom det vi holder på med enn hva du tror, sier Kalina. Selv noe så fysisk som sykkelreparasjoner og sykkelsalg må i dag basere seg på skikkelig gode digitale løsninger: Bookingsystemer, kundeoppfølging, delelager og salg. Vi utvikler og skreddersyr, slik at vi har digitale løsninger som svarer til våre behov. Forhåpentligvis er dette løsninger som også andre i service-bransjen kan dra nytte av.

Mora di sin forretningsidé er mer enn å selge og reparere sykler. De er også sosiale entreprenører som ønsker å bidra til et varmere og mer inkluderende samfunn. Derfor ansetter de personer som av ulike årsaker har havnet utenfor arbeidslivet og som trenger å komme i gang igjen.

– Vi leste at mange innsatte i norske fengsler lærer seg å reparere sykler mens de soner, og i arbeidstrening etterpå. Det var da ideen om å starte sykkelverksted dukket opp. Vi kunne sysselsette mennesker som faller utenfor arbeidslivet og samtidig ivareta kompetanse som trengs i samfunnet. Sliter vi ikke alle med å finne noen som kan «mekke» sykkelen vår? Spør Åse Karin retorisk.

Det Åse Karin og Kalina nå tilbyr, er en arbeidsplass både for de som kan reparere sykler, men også en mulighet for de som ønsker å lære faget.

– Vi er nå på plass i Vollebekk fabrikker. Dette gir oss en fin forankring på Vollebekk, med verksted midt i et boligområde. Vi reparerer syklene til de som bor der. I tillegg har vi etablert oss som mobilt sykkelverksted for bedriftsmarkedet, der vi har mange store bedrifter som kunder. De ansatte i bedriftene leverer syklene sine om morgenen og kan sykle hjem på strøken sykkel når arbeidsdagen er ferdig. Vi får veldig gode tilbakemeldinger fra disse bedriftskundene, sier Kalina.

Neste steg er å komme i dialog med bydel Bjerke og helst hele Grorudsatsingen.

– Vi ønsker å tilby mekkekurs for de som trenger aktivitet i nabolaget. Vi tenker spesielt på ungdommer som sliter på skolen og som har mye fravær. Vi tror at sykkelmekking kan være en fin ting. Både for å lære noe som gir mestring, og for å være i en sosial sammenheng; en godt miljø å gå til.

– Vi har vært aktive Pådrivere en stund nå. Vi har blant annet utviklet profilen og nettsidene til Pådriv. Så det å bli en del av Vollebekk fabrikker var veldig naturlig for oss. Det å ha et fast sted er viktig. Frem til nå har vi basert oss på et mobilt sykkelverksted som vi primært har tilbudt bedrifter, men nå har vi også et bra tilbud til privatpersoner, avslutter Åse Karin.

Mer informasjon om Mora di: www.sykkelfiks.no / www.moradi.as

Er du en pådriver?

Er du en Pådriver som kan bidra med tid og kompetanse fremover?

Bli med på å skape en bevegelse hvor handlekraftige folk med ulik bakgrunn samarbeider på tvers av fag, bransje og sektor.

Bli med!