Prosjektene starter med at én person legger et tema på bordet, så flere kan inviteres med i arbeidet. I Pådriv Oslo er det plass til et bredt spekter av tematikker og samfunnsutfordringer. Fellesnevneren er at de er komplekse, krever brede samarbeid, og at ingen klarer å løse det alene.
Har du forslag til et prosjekt? Ikke nøl med å ta kontakt!
Hvordan kan vi transformere de store lagerhallene i Brynsveien 1 til en attraktiv lokal møteplass og et arbeidssted for kreative yrker?
Hvordan kan vi få til en tryggere og mer attraktiv ferdsel for barna som går på Løren skole?
En handlingsorientert arena der innbyggere, næringsliv, frivillighet og kommune samles om prosjekter som bidrar til å styrke lokalsamfunnet.
Hvordan kan et livssynsåpent hus bli en møteplass som fremmer dialog, toleranse og samarbeid? Et livssynsåpent hus som en synlig del av bybildet.
RESHARE er et 4-årig forskningsprosjekt om “Resource sharing in residential buildings - Innovative approaches to shared mobility & space solutions".
Space for resilience er et forskningsprosjekt som skal undersøke hvordan vi tilrettelegger arealer for overvann, naturmangfold og rekreasjon.
Nasjonal kunnskapsarena for ombruk i byggebransjen i Sirkulær Ressurssentral skal å bidra til å løse felles utfordringer og tette kunnskapshull.
En merkeordning for utleieboliger som vil gjøre leiemarkedet mer oversiktelig for leietakere, samt enklere for utleiere å levere på kvalitetskrav
Sirkulær Ressurssentral skal gjøre ombruk til det naturlige førstevalget for byggebransjen
Et faglig forum på fokusområdet Sirkulær produksjon. Hvordan utnytte alle ressurser best mulig, med gjenbruk, ombruk og deling?
Faglig forum på fokusområdet sosial infrastruktur. Hvordan legge til rette for sosial samhandling og mellommenneskelige møter?
Faglig forum på fokusområdet Boligmangfold. Hvordan bygger og tilrettelegger vi for gode nabolag og bomiljøer?
Faglig forum på fokusområdet Byens tåleevne. Hvordan kan vi dekke menneskets grunnleggende behov innenfor planetens tålegrense?
Smultringøkonomi som et rammeverk og smultringmodellen som et verktøy for transformativ endring, helhetlig tenkning og beslutningstaking på lokalnivå.
Prosjektet utviklet en transformativ samhandlingsmodell for å nå fastsatte klima- og bærekraftsmål innen et geografisk avgrenset område.
Hvordan utvikle og etablere urbant landbruk som del av en bærekraftig byutvikling - et masterprogram
Hva skal til for at Løren kan bli unges drømmebydel? Prosjektet er nå avsluttet, og partene jobber videre med tematikken på andre arenaer.
Prosjektet utforsker blant annet hvordan nye boligkonsepter kan bidra til et aktivt byliv i utviklingsområder
Vollebekk Fabrikker er et midlertidig sted for utvikling og inkubasjon av løsninger innen gjenbruk, reparasjon og grønn produksjon.
Pådriv utforsker hvordan nye former for innbyggerinvolvering kan gjøre Oslo bedre rustet mot styrtregn og store nedbørsmengder
Hvordan kan vi få til produksjon, logistikk og transport side om side med kulturnæring og servicetilbud - en byutvikling som handler om mer enn bolig
Startblokka er stedet på Linderudløkka hvor du kan starte eller utvikle virksomhet, igangsette nabolagsaktivitet eller arrangere større begivenheter.
Hva slags boliger bygger vi, og hvilke modeller bør finnes for eierskap og utleie? Hvordan tilrettelegger vi for gode nabolag og gode bomiljø?
Arena for sirkulær massehåndtering skal bidra til økt gjenbruk og mer effektiv håndtering av masser i Hovinbyen.
Hovinbyen Sirkulære Oslo er fra 2023 blitt en egen forening og er ikke tilknyttet Pådriv Oslo lenger.
Nærmiljøhagen på Ulven er i full drift som en sosial møteplass, og en arena for dyrking og læring. Pådriv Oslo har ikke lenger noen aktiv rolle