Pådriv søker flere partnere

Publisert
14
/
2
/
22

Pådriv søker flere ambisiøse partnere

Pådriv er et banebrytende bærekraftssamarbeid mellom alle sektorer, og alle nivå. Nå etterlyser vi enda flere ambisiøse og utålmodige virksomheter som vil være en del av løsningen.



Pådriv har 36 partnere i Oslo, 14 i Stavanger og 19 i Trondheim, som sammen jobber frem konkrete prosjekter som bidrar til en bedre, mer bærekraftig by.
- Det er mange utfordringer vi som samfunn må løse på ganske kort tid. Jo flere vi kan samle rundt bordet med ulik kompetanse og blikk, jo mer kan vi utrette sammen. Derfor etterlyser vi enda flere virksomheter som vil være med og sette fart på en bærekraftig byutvikling, sier leder for Pådriv Oslo, Karin Lindgård..  

Byutvikling er komplekst, svarene finner vi ikke alene.
-Helt overordnet er Pådriv et svar på FNs bærekraftsmål nr 17 - samarbeid. Pådriv sin infrastruktur for samarbeid gjør det enklere å se sin rolle for alle som vil bidra, og måten vi jobber på gjør at vi raskt kommer i gang med å utvikle bedre løsninger sammen, sier Lindgård.

Realiserer løsninger
I Pådriv Oslo er de 36 partnere med på å finansiere samarbeidet og jobbe med ulike prosjekt innen sirkularitet, sosial bærekraft, byens tåleevne og boligmangfold.
 - I Pådriv løfter vi opp komplekse problemstillinger, som det er mye av i stedsutvikling, og definerer hva som er problemet, og hvilke tiltak vi må utvikle for å løse dem. Det var slik Sirkulær ressurssentral AS ble født, og det var slik Vollebekk fabrikker og Boligmerket som nå lanseres ble utviklet, sier leder i Pådriv Oslo, Karin Lindgård. 

Knut Halvor Hansen i ByKon er en av partnerne i Pådriv Oslo. Han hadde et ønske om å utvikle sin kompetanse innen samfunnsansvar og utvide sitt nettverk på feltet.

-Pådriv har for meg vært en lavterskel mulighet til å bli kjent med nye relevante arbeidsmetoder gjennom konkret handling rettet mot byutvikling.  Pådriv nettverket har gitt meg verdifull ny innsikt og er en verktøykasse i mitt arbeid med eiendomsutvikling. Pådriv har gjort meg mer etterspurt som rådgiver, og har også gitt meg forsterket arbeidsglede.


Partnerne er Pådriv

Pådriv er en forening eid av alle partnerne, og hver partner bidrar ut i fra størrelse på egen omsetning og en vurdering av hvor mye kompetanse og egen tid de kan legge inn i nettverket. I tillegg bidrar over 240 enkeltpersoner med sin kompetanse og tid som pådrivere.
- Alle partnere er med på likefot, man har en stemme enten man er stor eller liten. Det er viktig for oss at alle de som blir med som partnere ser sin rolle og vil bidra med sin tid, kompetanse og finansiering, ut i fra størrelse på sin virksomhet. I tillegg kan ansatte i virksomheten melde seg som Pådrivere og bidra med egen kompetanse og tid. Da får de praktisert samskaping, tverrsektorielle samarbeid og erfare hvordan Pådriv manøvrerer komplekse problemstillinger. Det skaper også et felles eierskap internt, sier Lindgård. 

Administrerende direktør i DOGA, og partner i Pådriv, Tor Inge Hjemdal legger vekt på at det er behov for aktører som legger til rette for nye former for samarbeid.

«Tiden er overmoden for å samarbeide og samskape på nye måter. Vi må jobbe utfordringsdrevet. Dette utfordrer rollene vi har, hvordan vi beslutter og hvordan vi samhandler for å få til endring i praksis. Vi må sammen teste og utvikle nye metoder, samarbeid og prosesser. Pådriv gjør nettopp det og det er grunnen til at DOGA er partner.


Fordelene av et partnerskap i Pådriv er mange. Sjekk ut
denne filmen om hva Pådriv partnerskap har bidratt til.


Er du interessert i å høre mer om partnerskap i Pådriv? Kontakt Karin Lindgård på 416 48 313



Nytt fra Pådriv

Oslo